JURNAL DE PATA RÂT | 10.03.2023


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Ateliere pentru copiii din Pata Rât

Copiii din Pata Rât vor avea ocazia să își exprime creativitatea în cadrul unui nou atelier de desen, organizat de artista Marion Colard. Aceasta își propune să îi ajute pe copiii din Pata Rât să se exprime prin artă și să găsească o oază de liniște în cadrul atelierelor ce vor avea loc de două ori pe săptămână.

Sunt vizați aici copiii cu vârsta de peste 7-8 ani. Programul va fi stabilit în funcție de disponibilitatea acestora de a participa la activitate. Lucrările realizate în cadrul acestui atelier vor face obiectul unei expoziții, a cărei deschidere va avea loc luna viitoare, de Ziua Internațională a Romilor.

2. Dreptul la un loc de veci

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din comunitatea Dallas din Pata Rât a fost găsit decedat într-un sat din apropierea orașului. Rudele decedatului nu au avut bani pentru a-l înmormânta creștinește, iar acestea nu a fost eligibil pentru ajutorul de înmormântare oferit din partea statului.

În acest caz, apropiații decedatului au căutat alte soluții pentru a achiziționa un loc de veci, însă acest lucru s-a dovedit imposibil în Cluj-Napoca, după ce au eșuat să obțină un loc chiar și în „Cimitirul Săracilor”. Drept urmare, trupul neînsuflețit a fost ținut în comunitate pentru 5-6 zile.

Familia a reușit să obțină un loc în cimitirul din comuna Panticeu, însă s-au lovit de un nou impediment – fonduri insuficiente pentru a acoperi costul transportului celui decedat până la locul de veci.

Într-un final, câțiva lucrători sociali și activiști au acoperit costurile pentru transport, iar familia a reușit să îl înmormânteze creștinește pe cel răposat.

3. Cafeneaua femeilor

Câteva femei din Pata Rât au fost invitate de către ADI ZMC (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj) pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Femeii – 8 Martie. Acestea au fost așteptate cu flori și ciocolată, iar apoi au participat la mai multe jocuri și activități menite să asigure buna dispoziție. Una dintre activități a avut la bază crearea unor mici grupuri de suport – s-au realizat grupuri de 5 persoane, în cadrul cărora s-au purtat discuții deschise, legate de diverse probleme cu care femeile din Pata Rât se confruntă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.