TU CE ȘTII DESPRE SCLAVIA ROMĂ?


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

În luna aprilie rubrica rOmul dintre noi se concentrează pe o nouă temă „Romii de pretutindeni”. Prima subtemă abordată luna aceasta este „Tu ce știi despre sclavia romă?”, în contextul în care timp de 500 de ani, populația romă din țările române a fost proprietatea Statului, a mănăstirilor sau a boierilor. Abia după eliberarea din 1856, etnicii romi au devenit „români emancipați”, dar efectele unei jumătăți de mileniu în lanțuri sunt vizibile în prezent prin discriminarea, izolarea și segregarea cu care populația romă se confruntă în continuare.

Linda și Silviu Zsiga au stat de vorbă cu membrii comunităților din Pata Rât despre acest capitol dureros și au aflat ce știu patarâtenii despre trecutul lor și cum se raportează la acesta.

rOmul dintre noi este o rubrică dedicată vocii din comunitate. Ea își propune să radiografieze conștiința populară cu privire la o serie de tematici care vizează viața de zi cu zi. În această secțiune se vor aborda lunar teme diferite, precum: Familia, Educația, Sănătatea, Căsătoria, Maternitatea, Violența domestică, Consumul de droguri – unde fiecare poate să împărtășească experiența lui de viață și poveștile pe care le are în spate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.