Regulament de jurizare Pata-Cluj Avem Talent!


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

Evenimentul-concurs Pata-Cluj Avem Talent! este organizat de Fundația AltArt pentru Artă Alternativă în cadrul proiectului Echetane – împreună și are ca scop celebrarea diversității culturale prin aducerea împreună a talentelor individuale ale clujenilor și ale locuitorilor din Pata Rât și crearea unui context de împărtășire și învățare a unor talente noi. 

În cadrul acestuia va avea loc o preselecție cu juriu în  data de 10 iulie. În data de 12 august îi vom premia pe cei mai talentați concurenți care vor avea ocazia să-și prezinte talentele pe scena Festivalului Khetane.

OBIECTUL CONCURSULUI

La concurs se poate înscrie orice persoană / grup de persoane prin completarea unui formular de înscriere fizic sau online, pe site-ul www.radiopata.ro până la data de 8 iulie, ora 14. Prin înscrierea în concurs, participanții confirmă că au citit și sunt de acord cu prezentul regulament.

Concurenții vor prezenta câte un număr performativ la libera lor alegere (cântec vocal sau instrumental, solo sau în grup, dans singur/ă sau în grup, teatru, beatbox, comediant, magie, contorsionism etc.) într-un interval de maxim 5 minute.

ÎNSCRIERI

La concurs se pot înscrie persoane care locuiesc în Zona Metropolitană Cluj, completând acest formular sau completând formularul tipărit care se află la facilitatoarea Radio Pata, Rita Greta din Coastei (telefon 0755 380 658) până la data de 8 iulie 2022.

PREMIILE

La prima etapă, în preselecții, nu se vor acorda premii. 

Premiile se vor acorda în 12 august, la finala din cadrul Festivalului Khetane. Premiile sunt în bani. 

Premiul 1 – 4000 lei 

Premiul 2 – 2000 lei

Premiul 3 – 1000 lei

Premiile în bani vor fi acordate în baza unui contract. În cazul în care câștigătorii sunt minori, părintele / tutorele legal va semna ca reprezentant legal. Sumele sunt impozabile.

CRITERIILE DE JURIZARE ale concursului vor fi aplicate tuturor momentelor artistice și tuturor concurenților: 

 a) EXPRESIVITATE

 b) SENSIBILITATE

 c) ORIGINALITATE ȘI CREATIVITATE

 d) GRAD DE DIFICULTATE ȘI TEHNICĂ

 e) PUTERE DE TRANSMITERE A MESAJULUI ARTISTIC

 f)  PASIUNE

MODALITATEA DE EVALUARE

Toate cele șase criterii vor fi notate pe șapte niveluri alfanumeric, prin acordarea de puncte, urmate de calificative, Juriul urmând a nota doar un singur calificativ în dreptul fiecărui criteriu de jurizare.

NIVELUL DE PUNCTE acordate la criteriile de jurizare sunt:

4p – NEPREGĂTIT

5P – INSUFICIENT

6P – MEDIU

7P – BUN

8P – PREAVANSAT

9P – AVANSAT

10P – EXCELENT

Juriul va nota fiecare moment artistic prin parcurgerea celor șase Criterii de jurizare menționate și Nivelul de puncte urmate de calificative menționate, fără a fi introduse alte criterii personale.

În urma jurizării, punctajele juriului vor fi adunate aritmetic și puse în ordine descrescătoare.

Juriul va desemna primele (maxim) 10 locuri câștigătoare, propuse pentru finală.

a) Decizia Juriului nu poate fi contestată sub nicio formă, juriul având dreptul de decizie asupra câștigătorilor.

b) Punctajul obținut în clasamentul concursului va avea rol orientativ pentru determinarea clasamentului final; acesta nereprezentând un barometru de măsurare cu exactitate a prestațiilor artistice.

c) Juriul poate folosi punctajele clasamentului 50% sau 100% dacă aceștia au exprimat un vot de acord reciproc în unanimitate.

d) Determinarea câștigătorilor va aparține juriului prin consultările dintre membrii săi.

În cazul în care se va ajunge la egalitate de puncte, Juriul poate propune una sau două variante de departajare a concurenților, concurentul(ții) surclasaț(i) plasându-se automat pe locurile următoare, descrescător, cel ce a trecut de proba juriului își va mentine poziția în clasament. 

Decizia membrilor Juriului asupra organizării și stabilirea concurenților câștigători nu poate fi influențată de absolut nicio persoană, sau contestată sub nicio formă, acesta având dreptul de organizare și de decizie finală asupra câștigătorilor.


Organizatorul concursului are dreptul de a interveni cu schimbări asupra regulamentului în orice moment. Concurenții și părinții/tutorii legali nu pot contesta clasamentele din concurs și nici premiile oferite.

Concurenții și părinții/tutorii legali au obligația să informeze organizatorii asupra stării de sănătate, pentru a preveni situațiile de leșin, scăderea glicemiei, anemia la copii, și alte probleme de sănătate din timpul concursului neprevăzute, pentru a nu fi pusă în pericol starea de sănătate pe scenă.

Concurenții și părinții/tutorii legali care s-au înscris la concurs pe site-ul oficial al proiectului, prin Formularul de înscriere, au fost de acord cu Termenii și Condițiile concursului, aceștia vor lua la cunoștință toate informațiile legate de regulamentul concursului, ce se află pe pagina Radio Pata.

Concurenții își vor asuma participarea la concurs împreună cu starea lor de sănătate.
Organizatorii nu pot fi trași la răspundere pentru problemele de sănătate ale concurenților și de accidentele neprevăzute din timpul concursului, pe scenă.

Este interzisă discriminarea și fraudarea concursului prin favoritisme, sau sub orice formă.

28.06.2022