PEPE ÎNTREABĂ | EPISODUL 8 CU CRĂCIUN LĂCĂTUȘ

În episodul opt al seriei de emisiuni Pepe întreabă, Alexandru Fechete stă de vorbă cu Crăciun Ioan Lăcătuș, cunoscut locuitorilor din Pata Rât drept Crăciunel, președintele Asociației „Sfântul Moise Arapul”.

Emisiunea „Pepe întreabă” are scopul de a promova personalități capabile să transmită ascultătorilor dorința de îmbunătățire constantă de sine. Invitații ideali sunt mentori care pot să inspire respect, bunătate, spirit de fair play și disciplină.

Crăciunel a lucrat mult timp cu comunitățile de romi, atât prin metode pastorale, cât și educaționale și este un exemplu pozitiv pentru că a fost mereu solidar și alături de familiile de romi din zonele defavorizate și a fost primul care a facilitat accesul gratuit la serviciile Bisericii Ortodoxe (botezuri, nunți, înmormântări) în comunitățile de romi din Pata Rât.

Crăciun Ioan Lăcătuș

Crăciun Ioan Lăcătuș este președintele Asociației „Sfântul Moise Arapul” a Arhiepiscopiei Clujului, Vadului și Feleacului și lucrează ca asistent-cercetător în cadrul Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale. A obținut doctoratul în cadrul Facultății de Teologie din Cluj, abordând în lucrarea sa teme precum: „Contribuția romilor la realizarea Marii Uniri”, „Rolul catehezei ca prim factor într-o pastorație eficientă”, „Metode educaționale aplicabile comunităților de etnie romă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.