„La 3 ne ținem respirația” de Anastasia Ștefan


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

Anastasia Ștefan, directorul de program Radio Pata, a participat în perioada 2 – 21 noiembrie la atelierul „VIITORURI POSIBILE”, organizat de Asociația Reciproca în cadrul proiectului Focus Atelier, ajuns la cea de-a șasea ediție, cu tema Contra cinismului. Atelierul a fost coordonat de Flaviu Petean, producător și realizator radio care a produs emisiunile Alt Cluj și Common Ground în cadrul EBS Radio, în perioada 2018-2020.

Episodul realizat de Anastasia se numește „La 3 ne ținem respirația” și este „despre Pata Rât, pata orașului de 5 stele, Cluj-Napoca.” Printre intervievați se numără membrii echipei Radio Pata, Alexandru Fechete, Istvan Szakats, Rita Elena Greta și alți doi membri ai comunității din Pata Rât.

<< VIITORURI POSIBILE >> este un atelier de explorare a tehnicilor și proceselor creative din spatele emisiunilor și documentarelor radio. Tematic, accentul s-a pus pe schimbările climatice și pe experiența subiectivă a participanților legată de incertitudinea viitorului, de locuirea într-un oraș în continuă dezvoltare, de poluarea urbană vizibilă și invizibilă, și totodată pe explorarea posibilităților de a inventa viitoruri dezirabile.
Rezultatul final este un documentar audio pe episoade, fiecare participant contribuind cu câte un episod. Conținutul a fost înregistrat de către participanți, în funcție de căutările și interesele lor: interviuri, înregistrări proprii, înregistrări de câmp/ambientale, muzică și altele. Prezentarea documentarul audio s-a făcut la EBS Radio, împreună cu discuții despre procesul de lucru și impresii de la finalul experienței

Toate episoadele documentarului „Viitoruri posibile” sunt disponibile pe Soundcloud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.