JURNAL DE PATA RÂT | 30.11.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Jamarr, copilul talentat de pe strada Cantonului, viral pe TikTok

@desantomusic

Cosmin si DeSanto va multumesc pentru comentarii si inimioare ❤️. Va asteptam cu Share si duete 🙏 #goviral #fy #foryou #fyp #pyf #parati #portoi #cosmin #cluj #child #talent #god

♬ Cosmin Toți avem defecte – DeSantoMusic

Cosmin, cunoscut acum sub numele de Jamarr, este un copil cu o voce unică, fiind, în prezent, una dintre cele mai tinere și promițătoare voci din industria muzicală din România, conform impresarului său – DeSanto.

Crescut în Pata Rât alături de cei patru frați ai săi, Cosmin și-a descoperit devreme pasiunea pentru muzică, iar talentul său a adunat peste 1 milion de vizualizări pe TikTok la nici 24 de ore de la lansarea unui videoclip. Producătorul de muzică DeSanto l-a descoperit pe copil și l-a luat cu el în studio, pentru a înregistra 5 melodii și pentru a-l îndruma spre o carieră frumoasă și de lungă durată.

Dacă doriți să îl ascultați pe Jamarr, aici este o mică parte a melodiei care urmează să fie lansată:

2. Protest – totul e prea scump

Joi, 24 noiembrie, a avut loc protestul organizat la inițiativa Căși sociale ACUM!, Gastivists, Fridays for Future, Grupul pentru Acțiune Socialistă, și Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți. Acesta a avut ca scop exprimarea nemulțumirilor societății civile cu privire la costurile crescute ale traiului – care includ prețurile ridicate ale utilităților, alimentelor și al locuințelor. Protestul a fost unul pașnic, bine organizat, iar oamenii prezenți au strigat lozinci precum:

Totul e prea scump!
NU corporația face legislația!
Profitul și războiul
E arma voastră dură 
Împotriva noastră, 
Dar asta ne adună. 
Nu ne e rușine 
să facem scandal, 
dreptul la o casă 
e drept fundamental!

În jur de 80 de oameni au fost prezenți la manifestație, printre care și reprezentanții media Radio Pata – Cristian Iacob și Linda Greta Zsiga; cea din urmă a declarat că „toată lumea ar trebui să iasă în stradă pentru că acest subiect ne privește”.

Un următor protest important va fi organizat pe data de 17 Decembrie, atunci când se vor împlini 12 ani de la evacuarea forțată de pe strada Coastei, din decembrie 2010.

3. O tonă de cartofi pentru membrii comunităților din Pata

Săptămâna trecută, s-au distribuit 1000 de kg de cartofi în comunitățile Dallas, Coastei și Rampă. Cartofii au fost cumpărați de la Rașca cu sprijinul financiar oferit de preotul ortodox Gelu Săvărășan, prin intermediul căruia s-a facilitat și transportul sacilor de cartofi până în Pata Rât. Colegul nostru Alex „Pepe” Fechete a oferit ajutor la descărcarea și împărțirea sacilor, fiecare familie a primind câte un sac de 10kg de cartofi. Beneficiarii transmit pe acestă cale mulțumiri tuturor celor implicați în acest demers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.