JURNAL DE PATA RÂT | 29.08.2022

1. Canalizare spartă în Dallas

Weekendul trecut, doi locuitori ai coloniei Dallas i-au semnalat facilitatoarei comunitare Rita Greta că țeava principala de canalizare din Dallas s-a spart și strada Platanilor este inundată de lichide urât mirositoare.

Printr-o mobilizare exemplară, a fost contactată Regia Apă Canal pentru o intervenție.

Un echipaj s-a și deplasat la fața locului, și problema a fost rezolvată.

Ulterior, foarte amabil, lucrătorul de la canalizare a spus că a făcut curat și a spălat la fața locului, și că dacă mai sunt probleme, comunitatea poate să apeleze cu încredere.

A fost o poveste cu un început trist și cu un final fericit. Modul în care au decurs lucrurile a lăsat o senzație plăcută mai multor membri ai comunității.

2. Preluatul gunoaielor, dezbătut în Coastei

Duminică, 28 august, a avut loc o ședință comunitară în Colonia Coastei.

Tema a fost colectatul și ridicatul gunoaielor.

Mai multe persoane din comunitate au început să nu mai plătească gunoiul, și astfel, acesta a început să se adune iar lângă dușuri.

Este important ca oamenii care se uită acum la 20 lei să conștientizeze că aceste teme vor apărea și atunci când vor fi mutați la bloc.

Pentru a nu mai escalada încă odată această situație până la a avea o rampă neoficială în Coastei, locuitorii coloniei au hotărât, după mai bine de-o oră de dezbatere, că banii trebuie colectați în continuare și că Florin Stancu – cel care a mai dus și până acum gunoaiele la rampă, să continue să presteze acest serviciu.

3. Moise Harapu, sărbătorit în Coastei

Tot duminică, pe 28 august, a avut loc la biserica ortodoxă din Coastei o slujbă de sărbătoarea dedicată Sfântului Moise Harapu.

După slujbă, care a avut loc între 10 și 12, preotul Gelu a adus de mâncare, așa că după masa invitații, clujeni din oraș și locuitori din Pata Rât, au putut să socializeze.

La fost prezent și preotul Claudiu, care servește pe bd. Muncii.

Oamenii s-au împrietenit, s-au încins niște conversații interesante și toată lumea a fost foarte încântată.

„A fost așa de fain că pentru câteva secunde am simțit că nu mai stau în Pata Rât” – a declarat Rita Greta, participantă la eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.