JURNAL DE PATA RÂT | 28.12.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Cum s-a sărbătorit Crăciunul în Pata Rât

Luna decembrie a însemnat, pentru mulți oameni din Pata Rât, luna pregătirilor pentru Crăciun, iar acum că sărbătoarea a venit și Moș Crăciun a ajuns la copii, aceștia au putut să se relaxeze și să se bucure de timp de calitate cu familia, prieteni și vecini, înconjurați de mâncare bună și colinde tradiționale.

Mirosul de cozonaci proaspeți, prăjituri și sarmale a fost definitoriu pentru serile de 24 și 25 decembrie, când copiii au luat la pas drumurile din Pata Rât și au colindat pe oricine a vrut să îi primească și să îi asculte. Spiritul Crăciunului i-a cuprins și pe adulți care, la rândul lor, au plecat la colindat prin vecini și au creat o atmosferă de sărbătoare în comunitate. În dimineața de Crăciun, pe 25 decembrie, locuitorii din Pata Rât s-au strâns la Biserică, pentru a sărbători ziua nașterii Domnului și pentru a colinda, din nou, împreună.

Sărbătorile au trecut repede, iar atmosfera calmă și caldă a rămas în comunitate unde, deja, au început pregătirile pentru petrecerile de Anul Nou.

2. Campania caritabilă Tengu

În perioada 12-20 decembrie Centrul de Arte marțiale Tengu din Cluj-Napoca a derulat o campanie caritabilă pentru a strânge jucării, haine, pantofi în stare bună sau noi, alimente neperisabile, dulciuri și rechizite școlare pentru a fi donate în comunitățile din Pata Rât. Sportivii s-au mobilizat exemplar și au donat cu generozitate.

Cadourile au fost preluate de către colegul nostru Alex „Pepe” Fechete și s-au distribuit în comunitatea Coastei din Pata Rât, în data de 21 decembrie. Membrii comunității Coastei transmit mulțumiri inițiatorilor acestei campanii caritabile, Kinga Laczkó și maestrul Levente Laczkó, precum și multe urări de bine tuturor sportivilor de la Clubul de Arte Marțiale Tengu pentru bucuria oferită înainte de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.