JURNAL DE PATA RÂT | 28.03.2023


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Curățenia de primăvară – pericol de incendiu?

Acum că temperaturile au mai crescut, locuitorii din Pata Rât au început curățenia de primăvară, atât în interiorul casei, cât și în jurul acesteia și au adunat grămezi de deșeuri care s-au strâns de-a lungul iernii. Pentru a nu forma o a treia groapă de gunoi, mulți locuitori preferă să ardă deșeurile pe care le produc. Fumul rezultat din arderea gunoaielor este periculos și, împreună cu mediul toxic generat de proximitatea față de rampa de gunoi a orașului, contribuie la deteriorarea stării de sănătate a oamenilor din comunitate.

Pe lângă efectele pe termen lung pe care arderea deșeurilor le are asupra sănătății, focul deschis este la fel de periculos, mai ales atunci când este aprins în apropierea gospodăriei. Săptămâna trecută, un echipaj de pompieri a sosit în Pata Rât pentru a stinge mai multe astfel de incendii, după ce au fost alertați de către reprezentanții Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, care au raportat fumul vizibil de la câțiva kilometri depărtare.

2. Efectele consumului de droguri

Persoanele care trăiesc în zone defavorizate, în locuințe improvizate și necorespunzătoare unui trai decent, în comunități cu o rată a șomajului ridicată sunt cele mai grav afectate de consumul abuziv de droguri și cele mai predispuse să dezvolte o dependență de aceste substanțe, mai ales atunci când nu există suficiente informații legate de riscurile aferente consumului.

Un bărbat tânăr, din comunitatea Cantonului, a decedat săptămâna trecută în urma unei supradoze, rezultată din consumul exagerat și neinformat de droguri. El lasă în urmă o soție și trei copii mici. Acest incident nefericit, soldat cu moartea unui om, trage din nou un semnal de alarmă legat de necesitatea existenței unor programe destinate informării cu privire la riscurile pe care consumul de droguri le are, dar și de prezentare a metodele de prim ajutor în cazul unei supradoze.

3. Progrese la construcția grădiniței

Lucrările pentru noua grădiniță din Pata Rât, ce urmează să fie construită în comunitatea Coastei, sunt pe drumul cel bun. Săptămâna trecută, un echipaj de topografi a fost prezent în comunitate pentru a lua măsurătorile necesare și pentru a se asigura că suprafața destinată este potrivită unei asemenea construcții.

Reamintim că, până la finalizarea construcției noii grădiniței, activitățile acesteia au fost mutate în unitatea mobilă din Dallas, pentru ca progresele copiilor și programul acestora să nu fie afectat de relocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.