JURNAL DE PATA RÂT | 26.04.2023


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Sărbătoare la biserica din Pata Rât

După Paște, sărbătoarea nu a stat departe de Pata Rât, iar duminica trecută toată comunitatea s-a adunat să celebreze Hramul Bisericii din Dallas, cu ocazia Sărbătorii Sf. Mucenic Gheorghe. Biserica a fost neîncăpătoare, creștini din oraș dar și din cadrul comunităților de la Pata Rât au participat la slujba religioasa oficiată de Pr. Gelu Săvărășan și Pr. Melean Claudiu de la parohia din Sf. Ierarh Alexandru. După slujbă, cei prezenți au primit câte un pachet cu mâncare, prăjituri, apa minerală și dulciuri.

Locuitorii din Pata Rât au sărbătorit și Duminica Paștelui la Biserica din comunitate, când au mers la slujba de Înviere, au petrecut timp cu familia și s-au bucurat de cele mai bune prăjituri și cea mai bună friptură de miel din acest an. Vremea bună le-a permis să stea afară, la soare și să se bucure de primele zile în care primăvara și-a făcut cu adevărat simțită prezența.

2. Activități pentru copiii din Pata

Săptămâna trecută s-au reluat activitățile pentru copiii din Pata Rât, organizate de Luci Rad. După atelierele organizate în trecut, adolescenții au dobândit cunoștințe din domeniul actoriei, iar acum se pregătesc să le pună în practică într-o telenovelă originală. Aceștia participă la repetiții, contribuie cu idei la scenariu și încearcă să își intre cât mai bine în rolurile care le-au fost atribuite.

Pentru cei mai mici, Panek Zsuzsi și Madaras Dávid de la Asociația Social Fiber organizează, săptămânal, ateliere creative unde copiii se joacă, învață să jongleze, colorează și își petrec timpul liber într-un mod creativ. Atelierele au loc la Casa Radio Pata și orice copil este bine venit să participe!

3. Razie în comunitate

Duminica este ziua de odihnă a tuturor, mai puțin a celor din Pata Rât care, săptămâna trecută, au fost treziți în mod agresiv de organele de poliție care au efectuat o razie în comunitate la ora 6 dimineața.

Dacă atunci când sunt chemați, aceștia nu par a fi interesați să rezolve problemele din comunitate, atitudinea polițiștilor se schimbă atunci când organizează razii în Pata Rât. Acestea se întâmplă periodic (de obicei, atunci când în oraș are loc un jaf/furt/accident etc. și se caută făptașii), iar polițiștii bat insistent la fiecare ușă, fără să țină cont de familiile cu copii mici, bătrânii cu probleme cardiace etc. Aceștia justifică acțiunea susținând că fac un control de rutină pentru a se asigura că în module locuiesc doar oamenii trecuți în registru, însă atitudinea de care dau dovadă, ora la care raziile au loc și indiferența cu care tratează comunitatea în alte situații scot la iveală un caz tipic de rasism instituțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.