JURNAL DE PATA RÂT | 20.06.2023


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Conferința de închidere Pata 2.0 – live pe Radio Pata

În 19 și 20 iunie s-a desfășurat conferința de închidere a proiectului Pata 2.0, iar Radio Pata a transmis live de la fața locului.

În cadrul proiectului au fost achiziționate 31 de locuințe sociale în Cluj-Napoca (9), Florești (18), Apahida (2) și Gilău (2). S-au primit de trei ori mai multe solicitări de locuințe, față de proiectul similar anterior (124 față de 41), evoluție pe care organizatorii o pun pe seama procesului de creștere a încrederii față de promotorul de proiect și ) s-a reușit chiar achiziționarea unui apartament în plus față de obiectivul asumat la finanțare, respectiv 30 de apartamente. Toate apartamentele achiziționate au fost dotate cu electrocasnice, mașină de spălat haine, frigider, aragaz, hotă și mobilier de bază.

Tot în cadrul proiectului s-a lucrat individual cu 93 de elevi în vederea prevenirii abandonului școlar și s-au oferit consultații medicale pentru 250 persoane, printre alte activități dedicate locuitorilor din Pata Rât.

2. Elevii din Rampă – absolvenți cu brio

Copiii din comunitatea rampă au absolvit cu brio anul școlar! În ciuda multor dificultăți întâmpinate pe parcurs – schimbarea școlilor și implicit a mediului, integrarea în noi grupuri sociale etc. – cei mici au terminat anul de școală cu bine și cu noi planuri de viitor.

Copiii sunt susținuți de opt ani de echipa de educație ADI-ZMC și în fiecare dimineață sunt preluați din comunitate, duși la Țara Minunilor pentru igienizare. După ce sunt pregătiți pentru școală, elevii sunt transportați la cursuri cu microbuzul, care îi și aduce înapoi în Pata Rât la finalul zilei.

Echipa ADI ZMC va continua această activitate și în noul an școlar, iar pe timpul verii va organiza diverse activități pentru copii.

3. Radio Pata susține Cluj Pride

Sâmbăta trecută, în data de 17 iunie, a avut loc Cluj Pride 2023, marșul comunității LGBTQ+ din Cluj. Startul evenimentului s-a dat în Piața Unirii, unde s-au adunat aproximativ 3000 de persoane, aceasta fiind probabil cea mai mare ediție Pride de până acum.

Pe lângă mesaje de incluziune și solidaritate, unii dintre participanți au afișat și pancarte cu locuințe pentru toți, drepturi egale și locuințe sociale. Considerăm că acest lucru este îmbucurător, pentru că înseamnă că orașul începe să devină din ce în ce mai sensibil la multiplele forme de opresiune și violență structurală. La anul, la mai mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.