JURNAL DE PATA RÂT | 17.01.2023


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Cine abandonează câinii în Pata Rât?

În ultima săptămână, numărul câinilor vagabonzi din Pata Rât a crescut drastic, devenind un pericol atât pentru locuitorii din comunitate, cât și pentru animalele acestora de companie.

Mai mulți locuitori au declarat că noii câini din comunitate au coborât de pe dealul din vecini, acolo unde ar fi fost dați jos dintr-o mașină albă și lăsați să se descurce singuri. Prezența acestora în Pata Rât provoacă multe atacuri din partea câinilor vagabonzi „rezidenți”, iar viața celor noi este pusă în pericol – fără mâncare, fără casă și fără siguranță. În încercarea de a supraviețui, câinii nou-apăruți pot deveni agresivi față de locuitorii din comunitate, reprezentând un real pericol.

2. Facturi prea mari

Mai multe familii din Pata Rât se plâng de costul tot mai mare al energiei electrice. De câteva luni, facturile depășesc suma de 2000 de RON/lună, ajungând, în unele cazuri, chiar la 6000/lună.

Aceste sume se regăsesc pe facturile din ultimele luni, iar furnizorul amenință că va întrerupe alimentarea cu curent electric în cazul în care locuitorii nu le achită integral.

3. A început școala

Luni, în data de 9 ianuarie, a reînceput școala, însă ploile abundente din ultimele zile le dau bătăi de cap elevilor și părinților acestora.

Pe lângă disconfortul termic creat, apa de ploaie a transformat drumurile din Pata Rât în cărări pline cu noroi, iar școlarii sunt nevoiți să coboare până la drumul principal cu pungi de plastic legate de pantofi. În caz contrar, chiar dacă distanța până la asfalt este scurtă, pantofii și hainele le sunt acoperite de noroi care se curăță greu și care, de multe ori, este motivul întârzierii la școală. Întunericul și câinii agresivi care locuiesc în zonă îngreunează și mai mult traseul spre școală al copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.