JURNAL DE PATA RÂT | 12.06.2023


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Reprezentanți din Pata la Adunarea transnațională pentru justiție locativă la Cluj

Duminică, 11 iunie a avut loc la Casa Tranzit Adunarea transnațională pentru justiție locativă la Cluj, organizată de Fundația Desire în cadrul proiectului TransEuropa Assemblies (TEA). Temele principale ale adunării au fost criza locuirii și justiția locativă, în contextul în care costul locuirii reprezintă una din problemele majore cu care se confruntă locuitorii din Cluj.

La eveniment au participat și copii din Pata Rât, din comunitățile Coastei și Cantonului, alături de Linda Greta Zsiga, reporter Radio Pata, și au discutat împreună cu invitații despre necesitatea „conștientizării cauzelor crizei accesibilității locuințelor și mobilizarea comunităților locale pentru identificarea de soluții și lupta comună pentru îndeplinirea lor”.

2. Copii dispăruți din comunitate, găsiți de Poliție în alt județ

Săptămâna trecută doi copii din Pata Rât au fost dați dispăruți, după ce au plecat la muncă. Copiii, în vârstă de 14 și 15 ani, au fost recrutați de câțiva oameni veniți în comunitate în căutare de mână de lucru și au acceptat oferta, fără să primească mai multe informații.

După două zile în care familiile celor doi nu au știut nimic de ei de când s-au urcat în dubă și au plecat din comunitate, incidentul a fost raportat la Poliție. În urma investigației, copiii au fost găsiți în județul Teleorman, muncind pe plantațiile de pepeni, iar seara trecută au fost aduși acasă de polițiști.

3. Aniversare cu tort, șampanie și dans

În weekend, copiii din Coastei s-au distrat de minune la aniversarea lui Gabi, un băiețel din comunitate care a împlinit 10 ani. Părinții sărbătoritului i-au organizat o petrecere în toată regula, cu muzică, tort și șampanie pentru copii, la care cei au dansat și s-au zbenguit până seara târziu.

La mulți ani, Gabi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.