JURNAL DE PATA RÂT | 11.10.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Ansamblul Romano Ilo din Pata Rât, pe scenă la Zilele Clujului

Ansamblul Romano Ilo, format din tineri dansatori din Pata Rât, a fost prezent pe scenă la Zilele Clujului și a prezentat publicului dansuri tradiționale rome. Duminică, grupul a dansat pe scena din Piața Unirii, iar sâmbătă în Parcul Central.

Tot duminică a avut loc parada modei – prezentarea colecției Loly by Zita Moldovan.

Ne bucurăm că prezentatorul a subliniat multiculturalitatea orașului și că anul acesta cultura romă a avut mai multă vizibilitate în cadrul Zilelor Municipiului, sperăm să fim invitați și în viitor.

2. A început depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire

A venit frigul în Pata Rât și, ca în fiecare an, au început depunerile de cereri pentru acordarea de sprijin financiar pentru achiziționarea de lemne pentru foc. Înscrierile se fac la Direcția de Asistență Socială și Medicală, la ghișeu. Se încadrează toate persoanele, dar venitul nu trebuie să depășească 1350 de lei / membru. 

Să vă grăbiți!

3. Deces în comunitatea Coastei

Sâmbăta trecută a avut loc în comunitatea Coastei înmormântarea Elisabetei Bencik, una din cele mai longevive locuitoare din Pata Rât. Elisabeta s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani din cauza cancerului, una din cele mai frecvente cauze de deces în rândul locuitorilor din Pata Rât.

Slujba religioasă de rit ortodox a fost oficiată de preotul Gelu și întreaga comunitate a fost alături de familie, cei patru copii ai Elisabetei, care au condus-o pe ultimul drum.

Sincere condoleanțe familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.