JURNAL DE PATA RÂT | 09.02.2023

1. De cine aparține Pata Rât?

Temperaturile scăzute și zăpada de câțiva centimetri care s-a așezat în Pata Rât a adus, pe de-o parte, multe bucurii copiilor care au ieșit pe derdeluș însă, de pe altă parte, aceasta a adus multe bătăi de cap locuitorilor din comunitate de care autoritățile pare că au uitat.

Firmele de salubritate nu au ajuns și în Pata Rât ca să se ocupe de deszăpezirea/dezghețarea drumurilor, motiv pentru care mulți locuitori nu au mai putut ajunge la casele lor cu mașina sau nu au mai putut pleca în oraș folosind mașina. Drumurile de pământ, care oricum sunt pline de gropi și de alte pericole pentru autoturisme, au devenit impracticabile din cauza zăpezii necurățate și din cauza stratului de gheață format. Astfel, șoferii au fost nevoiți să își lase mașinile la drumul principal și să urce dealul pe jos, cu pași mici și cu grijă pe suprafața alunecoasă. Însă gheața și zăpada de pe drum nu sunt singurul obstacol până acasă – numărul de câini vagabonzi din comunitate s-a înmulțit, iar haita pe care o formează este, probabil, cel mai mare pericol pentru locuitorii din Pata Rât.

2. Cum se va rezolva problema facturilor la curent?

Săptămâna trecută, câteva familii din Pata Rât erau să rămână fără curent – din cauza neplății unor facturi restante. Facturile foarte mari la curent sunt deja o problemă cunoscută în comunitate care, până acum, nu a fost rezolvată – vorbim aici de sume de câteva mii de RON, sume nejustificate având în vedere dimensiunea redusă a locuințelor și capacitatea lor de consum energetic.

Reprezentatul companiei electrice a venit în comunitate pentru a debranșa de la curentul electric și a stat de vorbă cu locuitorii afectați. În urma discuției, s-a stabilit că cei care sunt în imposibilitate de a plăti integral suma restantă a facturilor de curent vor avea ocazia să o plătească în mai multe tranșe și vor putea evita astfel oprirea alimentării cu curent a gospodăriei.

În continuare, sumele care se regăsesc pe facturile de curent ale oamenilor din Pata Rât sunt multe prea mari, iar situația financiară a majorității nu le permite să le poată achita integral, intrând astfel în datorii nejustificate și interminabile.

3. Problemele oamenilor din Pata Rât sunt ascultate

Săptămâna trecută, problemele identificate în cadrul campaniilor comunitare Știm ce vrem! au ajuns și la urechile oamenilor din Primărie. Acestea au fost preluate și depuse ca amendamente de către consilierii locali USR, în cadrul ultimei ședințe de Consiliu. Printre acestea se regăsesc: iluminatul public în Pata Rât, (re)introducerea transportului public în comunitate, analize gratuite pentru locuitorii din Pata Rât, asigurarea apei potabile și amenajarea unui teren de fotbal în comunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.