JURNAL DE PATA RÂT | 08.12.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Încălțăminte pentru copiii din Pata Rât

Transylvania College organizează în luna decembrie o colectă de pantofi pentru copiii din Pata Rât. Pantofii sunt colectați atât în funcție de mărimi, cât și în funcție de sex – pentru ca fiecare copil să primească exact ceea ce i se potrivește și ceea ce își dorește.

Până acum, au fost strânse aproximativ 15 perechi de pantofi, însă acțiunea este în plină desfășurare și urmărește ca toți copiii din Pata Rât să aibă încălțări noi, potrivite mediului în care locuiesc și temperaturilor resimțite.

Cutiile de pantofi vor fi înmânate copiilor începând cu săptămâna premergătoare Crăciunului, de pe data de 19 Decembrie. Înainte de această acțiune, va avea loc o festivitate colectivă a copiilor din Pata Rât și a elevilor de la Transylvania College, în cadrul căreia copiii vor cânta colinde împreună.

2. Pata Rât răsună a colinde

Copiii din Pata Rât sunt în toiul pregătirilor pentru sărbătorile de Crăciun. Aceștia repetă în fiecare zi colindele pe care le pregătesc pentru Serbarea de la finalul lunii, iar cântecele încep să sune din ce în ce mai bine și copiii devin din ce în ce mai entuziasmați.

Repetițiile se desfășoară la Casa Radio Pata, care răsună, de câteva zile, de colindele și râsetele copiilor. Serbarea pentru care toată lumea se pregătește va avea loc în data de 24 Decembrie, în așteptarea lui Moș Crăciun.

Pentru a intra și mai mult în spiritul sărbătorilor de iarnă, copiii vizionează filme cu tematică de Crăciun, iar facilitatoarea Radio Pata Rita Greta se asigură că fiecare film e însoțit și de dulciurile sau snack-urile specifice. 

3. Frigul face probleme în Pata Rât

Temperaturile joase din ultimele zile fac mari probleme persoanelor care locuiesc în Pata Rât, începând de la copii și bebeluși, până la adulți nevoiți să facă reparații mari la casele lor.

Majoritatea copiilor din Pata rât sunt, în această perioadă, răciți sau bolnavi, iar mulți dintre ei riscă agravarea problemelor de sănătate dacă nu le este aplicat un tratament corespunzător. Medicamentele sunt scumpe, iar, în lipsa unei locuințe încălzite constant, acestea nu își pot face datoria, astfel că răceala copiilor persistă pentru mult timp.

În cazul adulților, stresul cauzat de încălzirea propriilor locuințe este prezent constant, însă și frica care vine la pachet cu încălzirea pe bază de lemne adaugă un plus de îngrijorare cu privire la siguranța lor.

Frigul atacă, de această dată, și instalațiile sanitare – apa din țevi a înghețat în timpul nopților când temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius, iar proprietarii au fost nevoiți să își spargă pereții pentru a înlocui țevile crăpate, care nu mai puteau fi folosite. Astfel de intervenții pot fi foarte costisitoare, iar iarna abia a început.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.