JURNAL DE PATA RÂT | 05.10.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Au început lucrările pentru a instala apă potabilă în comunitatea Rampă din Pata Rât

O echipa de muncitori de la compania de apă și canal s-a deplasat în vecinătatea rampei de gunoi de la Pata Rât pentru a efectua lucrarea de cuplare la rețeaua de apă potabilă. Demersurile pentru a efectua lucrarea au fost inițiate de ADI Zona Metropolitană Cluj cu sprijinul financiar al Primăriei Cluj-Napoca și al firmei Klarwin SRL.  

Locuitorii zonei sunt foarte fericiți ca vor avea acces mai facil la apă și transmit mulțumiri tuturor celor implicați.

*context: In comunitatea Rampă locuiesc în jur de 30 de familii de romi tradiționali, care nu aveau acces la apă potabilă și erau nevoiți să aducă apă din comunitatea Dallas sau de la rampa de gunoi a RADP-ului.

2. Copiii din Rampă, pregătiți și transportați la școală

Copiii din comunitatea Rampă din Pata Rât beneficiază de sprijin și suport din partea asociației ADI Zona Metropolitană, pentru a avea acces la educație. 

În fiecare dimineață, un număr de 40(+/-) de copii din comunitatea Rampă sunt însoțiți la școala Traian Dârjan din cartierul Someșeni. Echipa multidisciplinară a ADI ZMC, compusă din facilitatori comunitari, asistenți sociali și psihologi, preia copiii din comunitatea Rampă și îi însoțesc până la Țara Minunilor, unde sunt asistați în procesul de igienizare (duș, îmbrăcăminte curată). După activitățile școlare, copiii primesc o masă caldă și sunt însoțiți înapoi în comunitate.

Material de Alexandru Fechete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.