JURNAL DE PATA RÂT | 04.05.2023


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Campanie de sterilizare a câinilor din Pata

Asociația TAC social desfășoară o amplă campanie de sterilizare a câinilor din Pata Rât, cu ajutorul unei echipe formate din 4 chirurgi veterinari – 3 din Cluj-Napoca și 1 din București, 64 de voluntari – jumătate dintre aceștia fiind studenți la medicină veterinară, iar cealaltă jumătate cetățeni ai orașului și, foarte important, 10 voluntari din comunitate – 6 adulți binevoitori și 4 copii nerăbdători să dea o mână de ajutor acolo unde se poate.

Campania are deja un adevărat succes, în primele două zile reușindu-se sterilizarea a 110 câini. Deși există reticențe din partea câtorva persoane din comunitate, care nu vor să își lase câinii să fie supuși procedurii de sterilizare, restul comunității a primit echipa TAC social cu brațele deschise și se simt foarte bine că astfel de acțiuni au loc și în Pata Rât, acolo unde numărul câinilor vagabonzi este în continuă creștere.

Procedurile veterinare se desfășoară la hala din comunitate, în cadrul a 3 clinici mobile, iar locuitorii din Pata sunt așteptați să vină cu câinii lor, nu doar pentru a-i steriliza și a le oferi o viață mai ușoară, ci și pentru a le face acte câinilor (carnet de sănătate) și pentru a primi mâncare pentru aceștia.

2. 1 Mai în Pata Rât

Ziua liberă, de 1 Mai, a fost sărbătorită de toată comunitatea din Pata Rât, conform tradiției din întreaga țară – s-au încins grătarele, s-a ascultat muzică, s-a dansat, iar locuitorii din comunitate s-au bucurat la maxim de vremea frumoasă și și-au petrecut ziua afară, vorbind cu vecinii și prietenii și creând noi amintiri.

Deși a fost o zi liberă, locuitorii din Pata Rât nu au uitat că 1 Mai este Ziua Muncii, așa că s-au pus pe treabă și, între grătare, au făcut curățenie în comunitate.

3. Fără gunoi în Rampă

Săptămâna trecută a fost ultima în care mașinile care transportă gunoi au urcat în comunitatea Rampă. Oficial, rampa veche de gunoi nu mai este punctul de colectare a deșeurilor din oraș, acesta mutându-se la rampa nouă, de pe strada Cantonului. În timp ce unii locuitori din Pata Rât răsuflă ușurați că mașinile pline de deșeuri nu mai trec, de mai multe ori pe zi, prin fața casei lor, alții sunt nevoiți să se obișnuiască cu mirosul puternic și neplăcut, ce deja începe să se simtă dinspre noua rampă de gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.