JURNAL DE PATA RÂT | 04.01.2023


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Vremea a pus bețe în roate tradițiilor de Anul Nou

Ploile din ultima săptămână au făcut ca drumurile din Pata Rât să fie pline de noroi, devenind astfel greu practicabile atât de oameni cât și de mașini, motiv pentru care mai multe tradiții specifice Anului Nou au fost afectate.

Locuitorii din Pata Rât au declarat că revelionul din anul acesta „nu a fost ca altă dată”, din cauza faptului că zăpada care bucura copiii și care aducea lumină în noaptea dintre ani a fost înlocuită de multă ploaie și noroi. Astfel, majoritatea au petrecut seara de Anul Nou înăuntrul caselor, iar dimineața colindătorii nu au mai venit cu Sorcova, având în vedere starea drumurilor din comunitate.

2. Aniversare și petrecere de Revelion în Coastei

În ciuda vremii capricioase și a noroiului care a pus stăpânire pe drumurile din Pata Rât, locuitorii din comunitate au reușit să petreacă până dimineața cu mese mari și bogate, alături de prieteni, familie și muzică bună. În ciuda dimensiunilor reduse ale locuințelor, petrecerile au avut un număr mare de invitați care s-au simțit bine și care au făcut ca trecerea între ani să fie una memorabilă.

Pe lângă sărbătorirea Anului Nou, în comunitatea Coastei a avut loc și o aniversare, a lui Simon Cristian care a împlinit frumoasa vârstă de 42 ani. Cu acest prilej, Radio Pata îi urează La mulți ani! sărbătoritului săptămânii, iar oamenilor din Pata Rât le urăm Un an nou fericit, mai bun și cu mai multe zâmbete!

3. Viroza a lovit comunitățile din Pata Rât

Deși săptămâna care a trecut a fost despre sărbători și despre a petrece timpul împreună cu prietenii și familia, mulți locuitori din Pata Rât nu au putut face asta din cauza virozei care circulă în comunitate.

Această viroză a stricat planurile multor familii care nu s-au putut bucura de petrecerile de revelion, iar mulți copii nu au putut ieși din casă pentru a merge la colindat sau pentru a se juca cu prietenii lor în vacanță, așa cum se cuvine. Viroza este cu atât mai gravă cu cât atacă sistemul respirator care, pentru locuitorii din Pata Rât, este deja puternic afectat de poluarea mediului în care locuiesc de mai bine de 12 ani, ceea ce face ca recuperarea să fie mai lentă și mai problematică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.