JURNAL DE PATA RÂT | 02.02.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Jaf în Dallas și pe Coastei

În seara de 28 ianuarie, a avut loc un jaf la un magazin din Dallas de unde au fost furate covoare, detergenți, dar și alte bunuri valoroase. La câteva ore de la acest jaf, în comunitatea Coastei, mai multe locuințe au fost sparte și mai multe unelte de valoare mare au fost furate.

Poliția a fost chemată pentru a rezolva situația,  aceștia reușind să prindă un posibil făptaș – despre care se crede că a acționat împreună cu mai multe persoane, motiv pentru care căutările pentru complici continuă. Între timp, o parte din bunuri au fost recuperate, însă acestea se află încă în custodia poliției, unde vor rămâne până în momentul în care toate cele furate vor fi găsite iar apoi înapoiate proprietarilor.

2. Prima zăpadă din acest an

Weekend-ul care tocmai a trecut a adus o bucurie foarte mare tuturor copiilor din Pata Rât: primul strat serios de zăpadă din acest an.

Astfel, pentru câteva ore, cei mai mici locuitori din Pata Rât au trecut peste problemele din comunitate și s-au adunat pe dealurile din jur pentru a se bucura de zăpada proaspăt așternută. Fiecare copil și-a improvizat „sănii” din pungi de cumpărături, saci de gunoi sau saci de plastic, iar apoi s-au întrecut la deal în jos. Toată lumea s-a bucurat de această activitate, întrucât râsetele și strigătele de fericire au inundat întreaga comunitate și i-au făcut și pe cei mai în vârstă să își amintească de bucuriile copilăriei.

3. Jamarr – talentul de pe Cantonului

Jamarr, copilul talentat de pe Cantonului, a plecat la București pentru a înregistra o nouă melodie, de data aceasta acompaniat de tatăl sau. Cei doi vor filma și un videoclip pentru noua melodie, care va fi lansată în curând pe canalul de Youtube al impresarului său – DeSanto Music.

Puteți asculta toate melodiile lui Jamarr aici:

4. Bocanci pentru Pata Rât

Zăpada și temperaturile joase din ultimele zile nu au adus doar bucurii copiilor din Pata Rât – mulți dintre aceștia nu au încălțăminte potrivită și ajung să umble desculți pe zăpada care s-a așternut în comunitate.

La inițiativa lui Răzvan Dan, s-a organizat o strângere de donații cu scopul de a cumpăra bocanci pentru copiii din Pata Rât care nu și-au permis acest lucru. Astfel, în mai puțin de 2 zile, mai mult de 35 de persoane s-au mobilizat și au reușit să depășească pragul necesar inițial de 5000 lei, ajungând la suma de 8100 lei – suficientă pentru a-i încălța pe cei mici din comunitate și pentru a le asigura confortul minim pentru lunile de temperaturi scăzute care urmează.

Mai multe detalii despre acțiune, găsiți aici: https://www.facebook.com/groups/clujulcivic/permalink/5409730782466071

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.