JURNAL DE PATA RÂT | 01.11.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Halloween în Pata Rât

Duminică a fost o zi specială pentru copiii din Pata Rât, care s-au costumat și au petrecut cum se cuvine, sărbătorind cu o zi în avans Halloween-ul din acest an. Aceștia și-au realizat singuri costumele, au improvizat și s-au machiat corespunzător, pentru a se transforma preț de câteva ore în prințese, vrăjitoare, pisicuțe și în alte personaje pe care le urmăresc la televizor.

Petrecerea a avut loc la sediul Radio Pata de pe strada Coastei, care a fost împodobit și pregătit pentru distracție, cu baloane în toate culorile, fructe și dulciuri pentru colindătorii de Halloween. Cei aproximativ 30 de copii prezenți s-au simțit minunat, și-au exersat creativitatea și și-au confecționat măști în toate culorile, au cântat și au dansat până la lăsarea serii.

2. Vizita reporterilor Radio Pata în Norvegia

Săptămâna trecută, Alex Fechete și Linda Zsiga s-au deplasat în orașul Bergen din Norvegia pentru un schimb de experiență cu lucrători sociali din cadrul Primăriei Bergen.

Vizita a fost efectuată în cadrul proiectului Pata 2, finanțat din fonduri norvegiene, cu scopul de a schimba metode de bune practici în furnizarea de servicii sociale. Alex și Linda au fost însoțiți de o echipă multidisciplinară formată din manageri de caz, asistenți sociali, psihologi și manageri de proiect de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană și DASM – Cluj.
Pentru a înțelege metodele de lucru și cadrul legal prin care sunt oferite beneficiile sociale au fost vizitate diferite instituții: centre comunitare, școli, centre pentru persoanele cu dizabilități, centre pentru imigranți și refugiați și diferite tipuri de locuințe sociale (pentru tineri, pentru dependenți de substanțe și pentru persoane vulnerabile).

La finalul vizitei, colegii noștri s-au întâlnit și cu reprezentanți ai partenerului Radio Pata din Bergen, BIT Theatergarasjen Pata cu care au purtat o discuție privitoare la următoarele activități care vor fi desfășurate în viitorul apropiat.

3. Majorat în Coastei

Sărbătoritul săptămânii din Pata Rât este Bogdan Fogoroși care, în data de 28 octombrie 2022, a împlinit frumoasa vârstă de 18 ani. Toți adolescenții din comunitatea Coastei au participat la petrecerea de majorat a lui Bogdan și au petrecut până dimineața alături de sărbătorit.

La mulți ani, Bogdan!

4.  Furt la magazin

În noaptea de 25 octombrie 2022, a avut loc un furt pe Strada Platanilor. Doi indivizi au intrat prin efracție în magazinul din comunitate, din care au sustras bani, băutură, alimente și produse din tutun, profitând de sistemul de iluminat public foarte slab din zonă.

Poliția a fost anunțată imediat, însă nu au reușit să soluționeze cazul. Proprietarul magazinului a reușit să identifice persoanele vinovate – doi locuitori de pe strada Cantonului – și a putut astfel să își recupereze o bună parte din obiectele furate în noaptea precedentă.

Acest furt trage din nou un semnal de alarmă în ceea ce privește siguranța locuitorilor din Pata Rât și confirmă necesitatea implementării unui sistem de iluminat public mai eficient, pentru prevenirea evenimentelor de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.