ÎNTRE RELOCARE ȘI DEPORTARE | Mărturii despre evenimentele din 17 decembrie 2010


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

Evacuarea din 17 decembrie 2010 a 76 de familii de etnie romă de pe strada Coastei, Cluj-Napoca în zona rampei de gunoi Pata Rât contravine Declarației Naționale a Drepturilor Omului și Mediului. Mutarea acestor familii nu a urmat proceduri legale, oamenii fiind constrânși și intimidați de amenințările autorităților cu privire la inevitabila demolare a locuințelor lor de pe strada Coastei dacă nu depun cerere pentru locuință socială. Modulele în care cele 76 de familii au fost aduse în plină iarnă, la temperaturi foarte scăzute, erau lângă groapa de gunoi și în apropierea zonei de deversare a reziduurilor chimice produse de Fabrica de medicamente Terapia. 36 de familii nici nu au primit locuință fiind lăsate să doarmă sub cerul liber.  

Cu ocazia comemorării evacuării forțate de pe strada Coastei din decembrie 2010, Radio Pata propune un moment de liniște în care să ascultăm mărturiile celor care și-au pierdut locuințele și munca de o viață în urma acestui eveniment. Reporterii Radio Pata, Linda și Silviu Zsiga, au adunat 17 testimoniale care însumează experiența evacuării și ce înseamnă 17 decembrie pentru comunitatea Coastei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.