Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Dume Bari | Zita Moldovan


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

august 14 @ 5:30 pm 6:00 pm

Zita Moldovan este actriță și prezentatoarea emisiunii „Din viața romilor”, de la Național TV. A absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj și din 2006 colaborează cu Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din București, în spectacolul „Broadway București”. Din 2014, este co-fondatoare a Companiei de Teatru Giuvlipen. În 2018, face parte din producția româno-franceză „Dezrădăcinați”, prezentată la Paris în cadrul sezonului România-Franța 2019. Cel mai recent film în care joacă este „Doi lei șaizeci”, regizat de Camelia Popa. În plus, de-a lungul carierei sale de 15 ani, a fost implicată activ în mișcarea feministă și anti-rasistă a romilor, lucrând ca formatoare de teatru în comunități de romi și în diferite campanii pentru drepturile romilor.

În 2020, Zita lansează colecția de îmbrăcăminte Loly (roșu în romani) inspirată din cultura și tradiția romilor. În 2021, a câștigat premiul Tajsa Roma Cultural Heritage, oferit de Institutul European pentru Arte și Cultură al Romilor, acordat personalităților rome remarcabile, care îmbogățesc arta și cultura romă, inspirându-se din moștenirea culturală a romilor în timp ce modelează și reinventează forme de expresii culturale ale romilor pentru următoarea generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll Up