DIN PATA RÂT – ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII | 30.05.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Acțiune de curățenie în comunitatea Dallas

Joi, în data de 19 Mai, a avut loc o acțiune de curățenie în jurul unităților modulare din comunitatea Dallas, organizată de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, cu sprijinul Companei de Salubritate Bratner și al Regiei Autonome a Domeniului Public.

Un facilitator comunitar din cadrul ZMC împreună cu reprezentanți ai companiei de salubritate Bratner au organizat acțiunea de curățenie din jurul unităților modulare unde se desfășoară diferite activități educaționale (meditații și mentorat), dar și din împrejurimi. La fața locului au fost aduse două utilaje: unul pentru a încărca, iar altul pentru a transporta gunoiul la rampa RADP. Copiii din comunitatea Dallas au ajutat la efectuarea curățeniei și au fost recompensați cu câte o înghețată și câte un pahar de suc rece.

2. Incendii în comunitatea Cantonului din Pata Rât

Sâmbătă, în data de 28 mai, în jurul orei 03:00 dimineața, a izbucnit un incendiu puternic în comunitatea Cantonului. Cinci gospodării au ars în totalitate, iar alte trei au fost parțial afectate de flăcări. Mai multe echipaje de Pompieri au intervenit la fața locului pentru a stinge incendiul cauzat probabil de un scurtcircuit la instalația electrică a unei barăci. Persoanele păgubite bănuiesc, însă, că o mână criminală ar fi pornit focul, iar suspect este un vecin care ulterior a dispărut din comunitate. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Duminică seara, în jurul orei 21:00, un nou incendiu a cuprins câteva bărăci din comunitatea Cantonului. Nu se cunosc cauzele care ar fi provocat vâlvătaia. Pompierii au intervenit cu două autospeciale și au reușit să stingă focul. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

3. O tonă de cartofi distribuită în comunități

În data de 19 mai s-au distribuit 1100 de kg de cartofi în comunitățile Dallas, Coastei și Rampă. Cartofii au fost achiziționati de la Râșca, cu sprijinul financiar oferit de preotul ortodox Gelu Sâvărășan, prin intermediul căruia s-a facilitat și transportul pană în Pata Rât.

Câțiva membri ai comunității Dallas au ajutat la descărcarea și la împărțirea cartofilor în funcție de nevoile familiilor beneficiare.

4. Deces în comunitatea Coastei

Săptămâna trecută, în data de 22 mai, un bărbat tânăr a decedat în comunitatea Coastei din Pata Rât.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a decedat sâmbătă în jurul orei 23:30, după ce i s-a făcut rău subit. Martorii la eveniment au declarat că l-au văzut ieșind din casa unde a fost organizată petrecerea și căzând inconștient la pământ. Aceștia susțin că persoanei decedate i se făcuse rău din cauza consumului în exces de alcool și droguri. Prietenii și martorii la eveniment s-au grăbit să-i ofere primul ajutor și să sune la serviciul de urgență 112. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, însoţit de agenți de poliție de la Secţia 7. Echipajul SMURD a încercat să-l resusciteze pe tânăr, însă, din păcate, nu a mai putut fi salvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.