DIN PATA RÂT – ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII | 29.01.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Locuințele sociale au fost predate beneficiarilor

Trei familii din cadrul comunităților din Pata Rât au beneficiat de locuințe sociale atribuite conform listei de priorități de către Consiliului Local și Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Locuințele sociale au fost predate beneficiarilor F. Lazăr (Cantonului), locul 1 pe lista de priorități, B. Vasile (Coastei), locul 2 pe lista de priorități și D. Viorel (Cantonului), locul 18 pe lista de priorități. Începând cu anul 2016, inițiativa civic-activistă „Căși sociale acum!“ și Fundația Desire au oferit sprijin familiilor din Pata Rât în demersurile necesare pentru obținerea unei locuințe sociale.

2. Reprezentanții Ambasadei Marii Britanii în vizită la Pata Rât

Vineri la ora 16:00, reporterii noștri Silviu și Linda s-au întâlnit la un hotel din oraș cu doamna Tanya Collingridge – Deputy Head of Mission al Ambasadei Marii Britanii și cu doamna Kim Best – Secretar Politic la Ambasada Marei Britanii, pentru a organiza vizita delegației oficiale britanice la Pata Rât. Doamnele au fost însoțite la sediul Radio Pata situat în comunitatea Coastei, unde au servit o cafea și au participat la o discuție împreună cu Szakats Istvan – cetățean activ, Fechete Alex – lucrător social și Zsiga Linda – reporter și activist, membri ai echipei Radio Pata. În timpul discuțiilor, reprezentanții Ambasadei au cerut recomandări din partea activiștilor privitor la implementarea unor strategii de comunicare mai eficiente pentru a crește gradul de conștientizare în rândul comunităților dezavantajate de romi cu privire la rasism, discriminare, trafic de persoane, consumul de droguri și violența domestică.

3. Asociația Filantropică Medical-Creștină Christiana a înscris beneficiari în proiectul Cantina Socială „Sf. Arhidiacon Ştefan”

Săptămâna trecută, un asistent social din cadrul Asociației Medical-Creștine Christiana s-a deplasat la Pata Rât pentru a efectua ancheta socială necesară înscrierii de beneficiari în cadrul proiectului Cantina Socială „Sf. Arhidiacon Ştefan”. Un număr de șase familii au fost selectate și înscrise în proiect. Dacă vor fi declarate eligibile, familiile vor beneficia de un ajutor lunar care constă în alimente de bază.

De asemenea, Asociația Christiana a oferit sâmbătă pachete alimentare în valoare de 700 de lei pentru a fi distribuite în Pata Rât. Preotul Gelu Săvărășan a preluat și transportat alimentele (salam, ulei, faină de mălai, vegeta, zahar, cartofi) de la sediul asociației din cartierul Mănăștur și le-a distribuit în comunitățile Coastei și Dallas. Un număr de 20 de persoane au beneficiat de sprijin.

material de Alexandru Fechete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.