DIN PATA RÂT – ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII | 24.04.2022

1. Accident rutier în comunitatea Cantonului din Pata Rât

Vinerea trecută, în data de 22 aprilie, s-a petrecut un nou accident rutier în Pata, pe strada Cantonului. Victimă a fost un copil în vârstă de cinci ani, care a fost lovit de mașină.

Foto: Ionuț Tudor Hisem – Info Trafic jud. Cluj/ Facebook

Am stat de vorbă cu mama copilului accidentat și cu martorii care au asistat la eveniment. Conform spuselor acestora, șoferul care a provocat accidentul a depășit un taxi și l-a lovit cu autoturismul pe minorul în vârstă de cinci ani, care se deplasa pe carosabil. Copilul a fost preluat de o ambulanță SMURD și a fost dus la Unitatea Primiri Urgențe Cluj pentru a primi îngrijiri medicale.

Poliția a început cercetările la fața locului. În urma accidentului, victima și-a pierdut doi dinți, a suferit lovituri ușoare la cap, spate și picioare. Părinții copilului au stat de vorbă cu șoferul și au spus că nu au pretenții financiare, însă, se plâng de conduita polițistului cu care au interacționat. Mama minorului a fost chemată la secția de poliție numărul 3, de pe strada Albac, pentru a oferi explicații cu privire la eveniment. Din spusele doamnei, polițistul i s-a adresat cu un limbaj suburban, nedemn de un reprezentat al legii:

„Da’ du-te-n p**a mea de ți**ni ce sunteți, să muriți cu toții acolo! Tu ai stat în casă să faci șnițele, în loc să-ți îngrijești copilul?!”

Monica L., mama copilului accidentat

*Nota redacției: Părinții care locuiesc în comunitatea Cantonului nu „își aruncă copiii în fața mașinilor” care circulă pe stradă. Copiii se află pe stradă pentru că nu au alt spațiu de joacă, cum ar fi un parc sau un teren de fotbal.

2. Daruri de Paște pentru locuitorii din Rampei și Corturari

Marțea trecută, în data de 19 aprilie, reprezentanți ai Școlii Gimnaziale Internaționale Spectrum din Cluj, însoțiți de un facilitator comunitar din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, s-au deplasat la Pata Rât, în comunitățile Rampă, Corturari și Coastei, unde au distribuit daruri pregătite de către Fundațiile Tuna și Lumina.

Aproximativ 50 de familii au beneficiat de pachete constând în produse alimentare de bază și dulciuri. 

De asemenea, Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj, cu sprijinul facilitatorului comunitar, a distribuit 30 de pachete cu alimente elevilor din comunitățile Rampă și Corturari. Beneficiarii transmit mulțumiri tuturor celor implicați în această campanie.

3. Apă potabilă în comunitatea Cantonului prin proiectul Apă pentru Pata Rât

Joia trecută, în data de 21 aprilie, au fost montati 12 robineți de apă potabilă în comunitatea Cantonului. Însoțiți de un facilitator comunitar din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, trei angajați ai firmei Klarwin SRL* au vizitat comunitățile de la Pata Rât pentru a identifica zonele care au nevoie de reparații sau unde este necesară conectarea la sursa de apă potabilă. Mai întâi a fost conceput un plan de intervenție, după care au fost instalați în comunitatea Cantonului 12 robineți din inox, reparațiile urmând să continue și în alte comunități din Pata Rât. 

Oamenii de pe strada Cantonului transmit pe această cale mulțumiri și sărbători fericite administratorului firmei Klarwin și muncitorilor din teren care au efectuat lucrarea.

*Firma Klarwin a tratat vreme de patru ani levigatul generat de rampa veche de la Pata Rât.

Material de Alexandru Fechete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.