DIN PATA RÂT – ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII | 23.01.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Biserica Sf. Moise Arapul din comunitatea Coastei din Pata Rât a fost călcată de hoți

În urmă cu câteva zile, Biserica Ortodoxă din Coastei a fost spartă de către hoți. Aceștia au încerca să rupă ușa de la intrare, însă nu au reușit. Hoții nu s-au dat bătuți, au forțat geamul bisericii cu o rangă și au desprins geamul din cadru. Au pătruns în interior, de unde au sustras 10 găleți cu produse alimentare de bază și dulciuri. Alimentele și dulciurile urmau să fie distribuite familiilor din comunitatea Rampă.

Preotul Gelu a fost dezamăgit când a sesizat că biserica a fost spartă din nou, dar a decis să nu depună plângere la Poliție.

Nu depun plângere pentru că paguba nu este mare, alimentele erau de dat. Însă sunt trist că nu au ajuns alimentele la oamenii aflați în nevoie.

Preotul Gelu

2. Locuitorii din Pata Rât au fost ajutați pentru accesarea ajutorului de încălzire

Săptămâna aceasta, Cristina din comunitatea Coastei a oferit sprijin și suport mai multor persoane din comunitățile de la Pata Rât pentru a întocmi și a depune documentația necesară pentru a beneficia de ajutorul de încălzire oferit de către Primăria Cluj-Napoca. Potrivit Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, familiile şi persoanele singure pot beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţei și suplimentul pentru energie dacă veniturile medii nete lunare sunt până la 1386 lei/membru de familie, respectiv 2053 lei pentru persoanele singure, fără familie.

Pentru informații suplimentare accesați link-ul: https://primariaclujnapoca.ro/social/ajutor-de-incalzire/

3. Câine de talie mare abandonat în Pata Rât

Oamenii din comunitatea Dallas au văzut un autoturism cu numere de Cluj din care au coborât un bărbat și un câine. După aproximativ două minute, bărbatul s-a urcat în mașină și a pornit în trombă, abandonând câinele de talie mare în drum. De obicei, animalele abandonate în Pata Rât sunt adoptate și hrănite de către persoanele din comunitate. Locuitorii din Pata Rât îi roagă pe cei din oraș să nu-și mai abandoneze animale de companie la groapa de gunoi. Fiți solidari și cu animalele!

material de Alexandru Fechete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.