DIN PATA RÂT – ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII | 20.06.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Curățenie la hala din Dallas

Săptămâna trecută, tineri și copii de toate vârstele din comunitățile de la Pata Rât au participat la curățenia organizată la hala din Dallas, cu scopul de a preveni eventualele acte de vandalism care s-ar putea petrece în viitor, dar și pentru a pregăti spațiul pentru campionatul de fotbal „Cupa Radio Pata”, care urmează să se desfășoare vara aceasta. În urma unui apel adresat copiilor din comunități pentru a participa la activitatea de curățenie, voluntarii care au dorit să participe s-au echipat cu maturi și lopeți și au adunat rapid aproape tot gunoiul din interiorul clădirii.

*Context: Timp de cinci ani, hala industrială a fost centru de prelucrare și selectare a deșeurilor provenite din oraș, însă odată cu încheierea activității, clădirea a rămas fără paznic sau sistem de securitate. Câțiva membri ai comunităților din Pata Rât au profitat de acest aspect și au vandalizat o mare parte din clădire (geamuri sparte, uși smulse din balamale etc.).

2. Copiii din Pata Rât s-au recreat la centrul de distracții „Leul”

Marți, în data de 14 iunie, Asociația Comunitară a Romilor din Coastei a desfășurat o nouă activitate pentru copiii din Pata Rât. Persoanele responsabile cu desfășurarea activităților recreative, Mihaela și Pepe, au preluat 10 copii din comunitatea Cantonului și i-au însoțit  la Centrul de Distracții Multiplex „Leul”. La destinație, copiii au fost instruiți despre cum se folosesc aparatele de jocuri și au primit fiecare câte șase jetoane.

Toți s-au distrat de minune la jocurile simulatoare cu motociclete și mașini de curse. Doi dintre copii au fost mai norocoși și au câștigat chiar și premii: o minge și un animal de pluș. După ce au epuizat toate fisele, aceștia au fost însoțiți la McDonald’s unde au servit masa, iar ulterior au primit desert câte o înghețată delicioasă. În drum spre casă, copiii au povestit despre premiile câștigate și au cântat, repertoriul mergând de la muzică religioasă până la manele.

Material de Alexandru Fechete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.