DIN PATA RÂT – ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII | 20.03.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. A fost definitivată lista beneficiarilor de locuințe sociale în proiectul Pata 2

A fost afișată lista cu beneficiarii locuințelor sociale disponibile în cadrul proiectului Pata 2. Un număr de 124 de dosare au fost depuse pentru cele 30 de locuințe care urmează a fi oferite.  Lista a suferit mici modificări în urma contestațiilor și a sesizărilor înregistrate, patru participanți fiind depunctați, fără a mai întruni punctajul necesar pentru a primi o locuință. În schimb, alți patru candidați au primit punctaj suplimentar, ajungând pe locurile eligibile pentru o locuință socială.

În urma rezultatelor afișate, participanții nemulțumiți de rezultate au stârnit un val de zvonistică și acuzații la adresa unor familii de pe listă. Era de așteptat ca cei care nu s-au aflat printre primii 30 de norocoși care vor pleca din infernul de la Pata Rât să fie foarte supărați, era de așteptat ca o astfel de miză să genereze conflicte în comunitate, tensiunile există pentru că nimeni nu vrea să locuiască în Pata Rât. Familiile care vor beneficia de locuințele sociale oferite în cadrul proiectului Pata 2 sunt în culmea fericirii și așteaptă cu nerăbdare sa se mute din ghetou.

Proiectului Pata 2.0 este derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene.

2. Acțiune de împădurire cu Transylvania College și Tășuleasa Social

Miercuri, 17 martie, Radio Pata a desfășurat o nouă activitate comună cu Transylvania College, în cadrul acțiunilor Tășuleasa Social, o acțiune de împădurire în Tritenii de Jos, la care au participat peste 150 de elevi, profesori și părinți. Elevilor Transylvania College li s-au alăturat șapte copii din comunitatea Coastei din Pata Rât, care au participat la plantare însoțiți de doi membri ai echipei Radio Pata, facilitatoarea Elena Greta și reporterul Silviu Zsiga, responsabil și cu transportul grupului cu microbuzul. 

Chiar dacă a fost frig și a plouat, copiii au fost împărțiți în echipe mixte și au reușit să planteze câțiva copaci înainte să înceapă ninsoarea, care a încheiat aventura grupului din Pata. Nici copiii, nici însoțitorii lor nu au fost pregătiți pentru vremea potrivnică așa că au plecat mai devreme, dar în drum spre casă copiii au spus că s-au simțit bine și că a fost o aventură pe cinste.

Câțiva membri ai comunității au sugerat echipei Radio Pata că ar fi bine-venită o plantare de copaci și în Pata Rât. Vă ținem la curent!

3. Spargerile în comunitatea Coastei continuă

Săptămâna trecută, hoții au acționat din nou în comunitatea Coastei din Pata Rât și au spart încă o locuință, ziua, în amiaza mare. Cel mai probabil victimele au fost urmărite înainte, pentru a se ști sigur când lipsesc de acasă. Hoții au profitat de vizita păgubitei în vecini și au forțat ușa de la intrare cu o rangă pentru a pătrunde în locuința din care au sustras un televizor, două telefoane mobile și trei decodoare TV. Un echipaj de Poliție a fost chemat la fața locului pentru a începe cercetările în cauză, iar victima a depus plângere și așteaptă ca hoții să fie prinși. 

Miercurea trecută, un autoturism marca Audi a fost spart de hoți în timp ce proprietarul se afla la Centrul Comunitar din Dallas pentru a desfășura activități cu copiii. În jurul orei 15:00, hoții au spart geamul din spate al mașinii și au încercat să sustragă bunurile din interior. Un membru al comunității i-a surprins însă în acțiune și a strigat pe geam, determinându-i astfel să fugă fără să ia ceva. Păgubitul a fost informat de către oamenii din comunitate despre cele întâmplate și despre identitatea hoților, Poliția fiind chemată pentru a efectua cercetări. 

În weekend, un autoturism Dacia a fost spart când proprietarul era în vizită la o rudă care locuiește în comunitate. Mașina era parcată pe stradă, în fața modulelor, dar hoții au așteptat momentul oportun și au spart geamul din lateral, cu o bujie. La scurt timp, doi adolescenți din comunitate i-au văzut pe hoți fugind de lângă mașina și s-au dus să-l informeze pe păgubit despre cele întâmplate. Cei doi martorii au ajutat la identificarea și prinderea infractorilor, dar și la recuperarea prejudiciului, constând în două telefoane mobile. Poliția a intervenit la fața locului pentru a-l reține pe unul dintre făptași.

4. Incendiu de vegetație lângă rampa de gunoi

Luni, 14 martie, dealul de deasupra rampei RADP de la Pata Rât a luat foc. Incendiul de vegetație a cuprins câteva hectare de teren agricol și s-a propagat până în proximitatea rampei de gunoi a RADP. Pompierii au fost chemați la fața locului și după câteva ore de intervenție au reușit să stingă incendiul. Din fericire, flăcările nu s-au extins și în zona în care locuiesc cele aproximativ zece familii care formează comunitatea Rampei. Nicio persoană nu a fost rănită și nu există pagube materiale rezultate în urma incendiului.

Material de Alexandru Fechete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.