DIN PATA RÂT – ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII | 17.04.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Copiii din Pata Rât au vizitat animalele de la „Moara de Vânt”, în Sălicea

Sâmbătă, în data de 16 aprilie, Asociația Comunitară a Romilor din Coastei a desfășurat o nouă activitate pentru copiii din Pata Rât în cadrul proiectului „Încălcarea dreptului de a locui într-un mediu sănătos și lupta romilor din Pata Rât pentru dreptate locativă”*, care a constat într-o vizită la Parcul de Agrement „Moara de Vânt” din Sălicea.

Pepe și Mihaela, responsabilii cu desfășurarea activității, s-au deplasat în comunitatea Cantonului pentru a prelua și a însoți grupul de copii în vizita la Parcul de Agrement. În timpul excursiei, copiii s-au bucurat de interacțiunea cu animalele, pe care le-au mângâiat și le-au hrănit din palmă cu morcovi și porumb. După ce au vizitat fiecare animăluț, copiii s-au distrat în locul special amenajat pentru joacă al parcului. Înainte de plecare, au făcut și o tură cu trenulețul. În drum spre casă au spus că s-au distrat și că sunt nerăbdători să le povestească părinților despre interacțiunea cu animalele de la parcul zoo, mai ales despre păsările exotice frumos colorate și poneii, care i-au impresionat cel mai mult.

*Proiectul „Încălcarea dreptului de a locui într-un mediu sănătos și lupta romilor din Pata Rât pentru dreptate locativă” este derulat în parteneriat cu Fundaţia Desire şi beneficiază de sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

2. Locuitorii din Coastei au plantat pomi fructiferi în comunitate, împreună cu Radio Pata

Vineri, în data de 15 aprilie, membrii comunității Coastei din Pata Rât au plantat un număr de 15 pomi fructiferi, meri și pruni, în jurul modulelor de locuit din zonă. Cu mult entuziasm, toată lumea, de la mic la mare, a contribuit la acțiune și s-a mobilizat punând mâna pe târnăcop și lopată ca să planteze pomii. 

Activitatea a fost sugerată de părinții copiilor care au participat în 17 martie la acțiunea de împădurire organizată de Tășuleasa Social în Tritenii de Jos. Radio Pata a acceptat sugestia și a organizat o primă acțiune de plantare în Coastei, dar intenționează să ajungă și în alte comunități. Pomii au fost primiți de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, cărora le mulțumim și pe această cale.

3. A început curățenia de primăvară la unitatea mobilă din Dallas 

Săptămâna trecută, joi și vineri, membri ai comunității Dallas de toate vârstele au ieșit din case pentru a strânge gunoaiele împrăștiate pe lângă drumul care străbate comunitatea. Acțiunea de curățenie a fost inițiată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al companiei de salubritate Branter-Veres.

Firma de salubritate a pus la dispoziție un utilaj și un container, necesare pentru a încărca și a transporta gunoiul colectat în urma acțiunii de curățenie la rampa RADP. Curățenia de primăvară va fi extinsă și în alte comunități din Pata Rât, urmând să aibă loc și în Cantonului, Coastei și Rampă.

Material de Alexandru Fechete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.