DIN PATA RÂT – Știrile săptămânii | 13.11.2021


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Un camion încărcat cu materiale de construcții a rupt cablul care alimentează cu electricitate comunitatea din Coastei. Oamenii au ieșit din case să vadă ce s-a întâmplat și de ce au rămas pe întuneric. Șoferul autoutilitarei a rămas la fata locului și i-a liniștit spunând că va rezolva problema. Șoferul a contactat o firmă pentru a remedia paguba și a suportat integral costul reparației. 

2. Comunitatea din Coastei întâmpină de câteva luni probleme cu canalizarea, o conductă subterană este avariată, iar apa reziduală iese la suprafață și inundă gospodăriile din comunitatea Dallas. Mirosul este insuportabil, copiii nu pot sta în case pentru a-și face temele sau pentru a servi masa. 

3. Oamenii din comunitatea Dallas s-au plâns în repetate rânduri către rezidenții din comunitatea Coastei pentru a stopa cumva fluxul de apă contaminată care le inundă gospodăriile. După ce au purtat discuții, au ajuns la concluzia că cei din Coastei nu poartă nici o vină pentru inundarea gospodăriilor din Dallas. Ulterior, ambele comunități s-au mobilizat și au depus zeci de sesizări către compania de Apă și Canal pentru a remedia scurgerea de apă murdară. 

4. Au fost înregistrate 8 cazuri noi de Covid-19 în cadrul comunităților din Pata Rât. O parte dintre familii a primit suport din partea autorităților, iar o alta a primit sprijin și suport din partea activiștilor locali și a ONG-urilor. Ajutorul a constat în medicamente, alimente de bază și de igienă personală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.