DIN PATA RÂT – ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII | 09.05.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Anchetă în urma declarațiilor rasiste ale polițistului responsabil de cazul copilului lovit de mașină în Cantonului

În urmă cu o săptămână, Monica L., mama copilului accidentat de un autoturism în comunitatea Cantonului, a fost chemată la secția 1 de Poliție din Cluj pentru a da declarații cu privire la conduita și limbajul necorespunzător al agentului de poliție care s-a ocupat de caz. Părinții copilului implicat în accidentul rutier nu au pretenții financiare din partea șoferului care a cauzat accidentul și transmit mulțumiri Secției De Poliție numărul 1 pentru promptitudinea de a soluționa acest incident de discriminare.

Reacția Secției 1 de Poliție Cluj a apărut după ce știrea despre incident a fost publicată pe pagina Radio Pata, de unde a fost preluată ulterior de publicațiile media locale și naționale.

Știrea inițială poate fi citită aici: https://www.radiopata.ro/din-pata-rat-stirile-saptamanii-24-04-2022/

2. Hala din Dallas a fost vandalizată

Hala din Dallas a fost construită din fonduri europene cu scopul de a crește eficiența de a prelucra și de a sorta deșeurilor reciclabile provenite din oraș. Proiectul a fost derulat timp de cinci ani, după care hala a rămas nefolosită.

Hoții au profitat de faptul că nu există pază sau sistem de alarmă și probabil au mers cu gândul de a sustrage instalațiile electrice care conțin cupru, dar și alte bunuri sau produse care ar fi putut fi valorificate ulterior. Geamurile au fost sparte, instalațiile de  electricitate smulse de pe pereți, toaletele distruse, mobilierul și ușile de termopan au fost sparte și trântite la podea. Oamenii din comunitate condamnă acest act de vandalism și susțin că nu înțeleg de ce hoții ar risca pedeapsa cu închisoarea pentru câteva kilograme de cupru.

3. Continuă demersurile pentru asigurarea apei potabile în Dallas și Rampă

În data de 29 Aprilie, reprezentanți ai Companiei de Apă și Canal Someș SA, însoțiți de un facilitator comunitar din cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj și de un reprezentant al firmei Klarwin, s-au deplasat în comunitățile Dallas și Rampă cu scopul de a verifica din punct de vedere tehnic locațiile în care vor fi montați cei trei robineți care vor furniza apă potabilă locuitorilor din zonă. Acest demers este desfășurat cu sprijinul și suportul acordat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, ADI Zona Metropolitană Cluj, Firma Klarwin SRL și Compania de apă și Canal Someș SA. 

*Context: În comunitatea Dallas a fost sistată furnizarea apei potabile în urma cu câteva săptămâni, datorită neachitării facturilor, iar în comunitatea Rampă nu există instalație de apă potabilă, locuitorii aprovizionându-se cu apă din alte comunități sau din incinta rampelor de gunoi de la Pata Rât.

4. Alimente, jucării și încălțăminte pentru locuitorii din Dallas

Vinerea trecută, în data de 6 mai, un transport cu alimente, jucării și încălțăminte a fost distribuit în comunitatea Dallas din Pata Rât.

Membrii comunității din Dallas au primit cereale, dulceață de fructe de pădure, sucuri, acadele și diverse articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Produsele au fost donate și transportate la Pata Rât de către Banca de alimente din Turda și au fost distribuite cu sprijinul părintelui ortodox Gelu Săvărășan. În același timp, la biserica ortodoxă din Dallas s-au distribuit cartofi aduși de la Râșca de către preotul Gelu.

5. Radio Pata a anunțat câștigătoarea concursului „Fii portavocea Radio Pata” din luna aprilie

A doua lună de concurs „Fii portavocea Radio Pata” s-a încheiat și premiul a fost acordat Addei, din comunitatea Coastei. Premiul lunii aprilie a fost o tabletă Samsung Galaxy Tab 4 T535, cu tastatură externă dedicată.

Câștigătoarea s-a înscris la concurs și a urmat toți pașii pentru a câștiga premiul oferit de Radio Pata: a interacționat cel mai mult (like&share) cu postările Radio Pata de pe Facebook pe toată durata lunii aprilie și a câștigat tableta marca Samsung. Premiul i-a fost înmânat de către Alex Fechete și Istvan Szakats, reprezentanții Radio Pata.

Înscrie-te și tu la următorul concurs „Fii portavocea Radio Pata” și poți câștiga alte premii!

Material de Alexandru Fechete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.