DIN PATA RÂT – ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII | 09.01.2022

1. În această perioadă au fost afișate în comunitățile de la Pata Rât listele cu beneficiari ai locuințelor sociale din cadrul proiectului Pata 2.

Pentru unii a fost un vis împlinit când s-au văzut pe listă printre primii 30, însă, pentru alții un coșmar, pentru ca nu au fost printre norocoșii care vor scăpa din „infern”. Din păcate, nu toate familiile care au aplicat vor și primi locuință socială. În cadrul proiectului sunt disponibile 30 de locuințe sociale, pentru care au aplicat un număr de 124 de familii. Au fost și persoane care nu s-au supărat că nu au primit locuință socială și care spun ca se bucură pentru vecinii și rudele care se vor muta din comunitate. Proiectul Pata 2 este derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj și finanțat prin Programul Dezvoltare locală și Granturile Norvegiene 2014-2021.

2. Cu câteva zile înainte de Revelion a avut loc un incendiu în comunitatea Cantonului de la Pata Rât.

O baracă a fost mistuită de flăcări. Din fericire, nici o altă baracă din vecini nu a fost afectată de foc și nici o persoană nu a fost rănită. Oamenii din comunitate au  sunat la 112 și au ajutat la stingerea focului. Familia păgubită de incendiu s-a adăpostit deocamdată la rudele care locuiesc în comunitate.

3. În ajunul Crăciunului, biserica ortodoxă „Sfântul Gheorghe” din comunitatea Dallas a fost vizitata de ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

ÎPS Andrei a oferit copiilor din comunități un număr de 500 de porții de mâncare caldă. În a doua zi de Crăciun, copiii din Pata Rât au primit cadouri din partea unor oameni cu suflet mare, care lucrează în Anglia. Fiecare cadou a conținut produse de igienă, dulciuri, îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, jucării și lenjerie intimă. Evenimentul a fost organizat de Parohia „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” din Londra, în parteneriat cu Aso­cia­ția Filantropia Ortodoxă din Cluj-Napoca. Comunitatea le transmite mulțumiri tuturor celor implicați în acțiunea filantropică.

material de Alexandru Fechete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.