DIN PATA RÂT – ȘTIRILE SĂPTĂMÂNII | 03.04.2022


Warning: Undefined array key "replace_iframe_tags" in /home/sectcl/public_html/radiopata/wp-content/plugins/advanced-iframe/advanced-iframe.php on line 1052

1. Furnizarea apei potabile în comunitatea Dallas din Pata Rât a fost din nou sistată

În urmă cu o săptămână, o echipă de muncitori a companiei de Apă și Canal Someș Cluj-Napoca s-a deplasat în comunitatea Dallas din Pata Rât pentru a sista furnizarea apei potabile din cauza neachitării facturilor restante. Responsabilul cu strângerea banilor pentru plata facturilor la apă a spus că nu a reușit de un an de zile să adune bani pentru a efectua integral plata datoriilor. Drept urmare, s-a acumulat o datorie de aproximativ 50.000 de lei. Oamenii din comunitate se apară și spun că ei au achitat facturile și că niciodată nu au întârziat cu plata. Mai mult, aceștia din urmă îl acuză pe administrator că și-a însușit banii și i-a cheltuit pe diverse lucruri. Este pentru a treia oară când se taie apa în comunitatea Dallas pentru neplată și este al treilea administrator/responsabil care este acuzat de însușirea banilor pentru apă. Nici un administrator/responsabil nu a fost plătit pentru serviciul de a aduna banii de la membrii comunității și de a efectua plata facturilor, responsabilitatea fiind asumată în mod voluntar. Deocamdată se caută soluții pentru a efectua plata datoriei. Între timp, până la soluționarea problemei, DASM a pus la dispoziție unitatea sanitară (dușurile), pentru ca membrii comunități să se alimenteze cu apa potabilă.

stânga: sursa de apă potabilă din Dallas | dreapta: noua sursă provizorie de apă din Dallas

2. Radio Pata a anunțat primul câștigător al concursului „Fii portavocea Radio Pata” din luna martie

Vinerea trecută, Radio Pata a acordat primul premiu în cadrul concursului „Fii portavocea Radio Pata”, concurs dedicat locuitorilor din Pata Rât. Premiul lunii martie a fost un telefon mobil marca HTC și a fost câștigat de Alina, din comunitatea Coastei. Alina a urmat toți pașii pentru a câștiga premiul oferit de Radio Pata: s-a înscris la concurs, a dat cele mai multe like-uri și share-uri la postările Radio Pata de pe Facebook și a câștigat un telefon mobil HTC Ultra U.

Concursul continuă și în luna aprilie, premiul fiind de data aceasta o tabletă Samsung Galaxy Tab 4 T535, cu tastatură externă dedicată. Regulamentul concursului și mai multe informații despre participare sunt disponibile aici.

3. Copiii din Pata Rât s-au distrat în Parcul Central

Săptămâna trecută, Asociația Comunitară a Romilor din Coastei a desfășurat o nouă activitate pentru copiii din Pata Rât în cadrul proiectului „Încălcarea dreptului de a locui într-un mediu sănătos și lupta romilor din Pata Rât pentru dreptate locativă”*, care a constat într-o vizită la Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca.

Cum a ieșit soarele și primăvara își face tot mai simțită prezența, Mihaela și Pepe, responsabilii cu organizarea și desfășurarea activităților pentru copii din cadrul proiectului, s-au deplasat în comunitatea Cantonului din Pata Rât pentru a prelua și a însoți copiii la activitatea recreativă. Odată ajunși în Parcul Central, copiii s-au plimbat pe lângă lac și au servit câte o înghețată pentru a se răcori puțin înainte de joacă. După ce au testat toate toboganele și balansoarele din parcul de joacă fremătau cu toții de nerăbdare să testeze și mașinuțele cu pedale.

Ulterior, copiii au fost însoțiți la un restaurant din oraș unde au servit câte o pizza și o limonadă fresh. În drum spre casă s-a povestit despre oraș și locul recent vizitat, despre pățaniile hazlii din parc, dar și despre preferințele culinare ale fiecăruia. Copiii au spus că vizita la Parcul Central a fost pe măsură așteptărilor și că abia așteaptă următoarea ocazie de a participa la activități de recreere și socializare.

*Proiectul „Încălcarea dreptului de a locui într-un mediu sănătos și lupta romilor din Pata Rât pentru dreptate locativă” este derulat în parteneriat cu Fundaţia Desire şi beneficiază de sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Material de Alexandru Fechete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.